Evenementen zetten ook de provincie Overijssel op de kaart. Daarom ondersteunt de Provincie Overijssel vanuit het Evenementenbeleid 2017-2019 grote én kleinere cultuur- en sportevenementen.

Subsidieregeling kleine evenementen 2018
Kleine evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek komen ook in 2018 in aanmerking voor subsidie. De organisatoren kunnen van 16 oktober tot en met 6 november 2017 een aanvraag indienen.

Beeldbepalende evenementen
Beeldbepalende evenementen én evenementen die beeldbepalend kunnen worden, zijn het fundament van het evenementenbeleid 2017-2019. Dit zijn de evenementen die Overijssel stevig op de (inter)nationale kaart zetten. Met behulp van een online aanmeldingstraject en een uitgebreide selectieprocedure met de onafhankelijke Adviescommissie Evenementen Overijssel 2017-2019 zijn er in totaal 11 beeldbepalende evenementen en 6 potentieel beeldbepalende evenementen benoemd.
Meer informatie.

Eenmalige evenementen
Er zijn ook cultuur- en sportevenementen, die één keer in Overijssel plaatsvinden. Denk aan eenmalige culturele festivals of WK’s, EK’s en NK’s op sportgebied. Sommige zijn onvoorzien zoals grote schaatsevenementen die weersafhankelijk zijn.
Dit soort eenmalige, unieke evenementen kunnen binnen het Evenementenbeleid 2017-2019 ook in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning. Ook hier gaat het om cultuur- en sportevenementen van (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en van kwalitatief hoog niveau. Voor de sportevenementen ligt de focus in beginsel op de sporten hardlopen, fietsen, triatlon, schaatsen, skeeleren en hippische sport.

In 2018 wordt Sail Kampen (van 30 maart t/m 2 april 2018) financieel ondersteund.

Heeft u een interessant eenmalig evenement? Wilt u graag meer informatie, heeft u vragen of wilt u verder praten over dit onderwerp? Neem dan contact met de Provincie Overijssel op. Dan kunnen zij kijken wat ze voor u en uw evenement kunnen betekenen:

Hélène Meelissen
038 499 7488
haj.meelissen@overijssel.nl

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media