Nieuws

Algemeen verbod wordt opgeheven

Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Algemeen verbod wordt opgeheven

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm     Geen maximum aantal bezoekers in theaters; spelen voor breder publiek weer mogelijk https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/geen-maximum-aantal-bezoekers-in-theaters-spelen-voor-breder-publiek-weer-mogelijk   Evenementen per 1 juli Het algemene verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen wordt per 1 juli opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op anderhalve meter in kunnen richten en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd en het zal dus een aantal weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles zal meteen mogelijk zijn.
Lees verder

Maak kennis met de nieuwe evenementencoördinator van Kampen

Aline Hofstee nieuwe evenementencoördinator Kampen

Maak kennis met de nieuwe evenementencoördinator van Kampen

Met ingang van woensdag 1 juli is Aline Hofstee de nieuwe evenementencoördinator van Kampen. Zij volgt hiermee Atie Edink op die ruim tweeëneenhalf jaar deze functie heeft vervuld.   Ruime ervaring Aline is geen onbekende in Kampen. Zo organiseerde ze vorig jaar nog het Erfgoedcongres in de Stadsgehoorzaal en heeft ze voor het museum Huys der Kunsten zowel de zoektocht naar ‘Henrick Aeltsz’ als de lancering van het bier ‘Kamper Trots’ georganiseerd. Ze is al ruim 21 jaar ondernemer en organiseert met haar team diverse evenementen, variërend van publieksevenementen tot beurzen en van festivals tot congressen.   Zorgvuldige overdracht “Juist in deze hectische tijd hebben evenementenorganisatoren allerlei vragen over wat wel en niet kan. Ik ondersteun ze graag, want dankzij al deze vrijwilligers blijft Kampen een levendige gemeente,” aldus Hofstee. Atie Edink werkt zijn opvolger de komende weken in en geeft vol vertrouwen het stokje over: “Met Aline, het bestuur van het Evenementen Platform Kampen en de Gemeente zijn we al volop bezig met een plan om na de Corona belemmeringen, samen met de evenementenorganisatoren, weer nieuwe reuring in Kampen te brengen.”   Het is de bedoeling dat Edink en Hofstee de komende maanden regelmatig samen optrekken, waarna Atie Edink bij een bijeenkomst voor evenementenorganisatoren officieel afscheid zal nemen. Op maandagochtend 6 juli kan iedereen kennismaken met Aline tijdens het volgende Kampen Partners Koffiemomentje. Dat vindt eenmalig plaats aan de IJsselkade en vanwege de coronaregels is aanmelden via https://hiermoetjezijn.eventbrite.nl verplicht.   Evenementenplatform Het EPK is een uitvoeringsorganisatie onder regie van de stichting Kampen Partners. De stichting verleent op verzoek van de Gemeente Kampen en Kampen Partners subsidies aan publieksevenementen die in Kampen worden georganiseerd. Daarnaast adviseert het EPK zowel bestaande als nieuwe en in ontwikkeling zijnde evenementen en activiteiten en brengt ze desgewenst in contact met de juiste partijen. Meer informatie is te vinden op www.evenementenplatformkampen.nl.
Lees verder

Vind hier een handreiking met daarin belangrijke informatie over crowd management bij evenementen

Crowd management bij evenementen

Vind hier een handreiking met daarin belangrijke informatie over crowd management bij evenementen

Veel gemeenten zijn in de afgelopen weken gestart met het reguleren van de anderhalvemetersamenleving in de binnenstad, de dorpskern of het winkelcentrum. Het type maatregelen en middelen dat wordt ingezet is in korte tijd tot stand gekomen en lijkt veel op de maatregelen die we ook zien bij evenementen.   VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft in samenwerking met de gemeentes Eindhoven, Alkmaar en Den Bosch, een handreiking opgesteld met daarin belangrijke informatie over handige hulpmiddelen en tips die gebruikt kunnen worden voor crowd management bij evenementen. Wil je meer weten welke maatregelen worden genomen bij evenementen en wil jij meer weten over handige hulpmiddelen en tips om evenementen weer te kunnen organiseren? Klik hier voor de gehele handreiking van VNG.
Lees verder

Landelijke updates over evenementen en Corona

Op deze pagina verzamelt de VVEM (Vereniging Van Evenementen Makers) alle relevante ontwikkelingen, nieuwsberichten en links met betrekking tot het coronavirus. Met onder andere Een ‘bestuurlijk afwegingskader evenementen’, gemaakt door de overheid Een document (‘interim guidance’) dat de WHO heeft gepubliceerd over het organiseren van evenementen in relatie tot Covid-19 De meest recente berichten van de Rijksoverheid over publieksevenementen Hulp nodig? Neem rechtstreeks contact op met onze evenementencoördinator Atie Edink via atie@evenementenplatformkampen.nl.
Lees verder

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media