Nieuws

Om het organiseren van ontmoetingen en sociale activiteiten te stimuleren

Heropeningsfonds Gemeente Kampen

Om het organiseren van ontmoetingen en sociale activiteiten te stimuleren

Zoals jullie wellicht in de media hebben gelezen, is de gemeente Kampen bezig met het initiëren van een heropeningsplan, met daarbij een ‘heropeningsfonds’. Het doel van het fonds is om het organiseren van ontmoetingen en sociale activiteiten te stimuleren, waardoor er weer meer levendigheid en reuring in de stad komt. Details van het fonds worden momenteel uitgewerkt. De verwachting is dat er vanaf medio juli kan worden aangevraagd via www.kampenpartners.nl/heropeningsfonds. Foto: Kampen in Beeld
Lees verder

Wat kan er wél en wat kan er (nog) niet?

Coronaregels voor evenementen zomer ’21

Wat kan er wél en wat kan er (nog) niet?

Wil je een evenement organiseren en wil je weten wat er wel en niet mag? De overheid heeft onlangs dit schema gepubliceerd dat goed aangeeft waar de restricties nog zitten. Bij doorstroom evenementen is het goede nieuws dat men nu uit gaat van 1 persoon per 5m2, maar je moet dit als organisatie wel kunnen waarborgen. In het Park in Kampen kan dit bijvoorbeeld wel gerealiseerd worden, in de binnenstad van Kampen niet omdat het publiek daar van alle kanten de stad in komt. Ook is een belangrijk punt de capaciteit van de politie en overige hulpverleners. De verwachting is dat de politie sneller negatief zal adviseren als bij bepaalde evenementen de organisatie de beveiliging niet op orde heeft. Ook een aandachtspunt dus! Bij een aantal evenementen zal gewerkt worden met een check bij de ingang van het evenement. Is de bezoeker gevaccineerd, negatief getest of immuun? Dit gaat allemaal via de Corona check app. Deze zomer kunnen bezoekers van evenementen die niet gevaccineerd zijn zich gratis laten testen. Voor organisatoren is het van belang dat grotere evenementen (> 1000 bezoekers) worden aangemeld, zodat men hier rekening mee kan houden bij het inplannen van testcapaciteit.Zie https://www.testenvoortoegang.org/organisatoren voor meer informatie.  Bekijk hier het schema met betrekking tot de regels voor evenementen in de zomer van 2021. 
Lees verder

Om extra kosten voor 'coronaproof' organiseren te dekken

Coronafonds 2021

Om extra kosten voor 'coronaproof' organiseren te dekken

Het Evenementenplatform Kampen heeft ook voor 2021 weer een zogenaamd ‘Coronafonds’ in het leven geroepen. Het fonds is bedoeld om extra kosten te dekken die je als organisator moet maken om je evenement ‘Corona proof’ te organiseren.   Er zit €15.000 euro in het fonds. Je kunt als organisator een maximale bijdrage aanvragen van €1500 euro. Hoe? Stuur een mail met een uitleg over het evenement en een toelichting op de te maken kosten naar epk@kampenpartners.nl. We laten je dan zo snel mogelijk weten of je een bijdrage tegemoet kunt zien.
Lees verder

Meld je nu aan!

Doe je mee het de Hospitality Challenge?

Meld je nu aan!

Beste evenementenorganisatoren in de gemeente Kampen, Heel langzaam maar zeker komt er licht aan het einde van de tunnel. Met de zomer in zicht en het vaccinatieprogramma op volle toeren, komt er ook weer ruimte voor evenementen. Ik merk dat iedereen weer de kriebels krijgt en staat te popelen om de evenementen weer op te pakken. Daar zijn we allemaal wel aan toe! Hopelijk komt er binnenkort duidelijkheid vanuit Den Haag waar evenementen qua Corona regels deze zomer aan moeten voldoen. En dan hopen we op een (na)zomer, najaar en winter met mooie evenementen in onze stad. Eén van de manieren om je daarop voor te bereiden is alle (vrijwillige) medewerkers gratis mee te laten doen aan de Hospitality Challenge die start op 7 juni aanstaande. In één maand krijgen alle deelnemers leuke en prikkelende opdrachten waarmee we de hartelijkheid van evenementen in Hanzestad Kampen op een nog hoger niveau brengen. En het levert ook interessante contacten op dankzij de bijbehorende Facebook groep www.facebook.com/groups/hanzehospitalitychallenge. Organisator is Roeland Tameling, bereikbaar via r.tameling@kampenpartners.nl / 06-17453490 Doen jullie mee? - Kijk voor meer informatie op https://bedrijveninkampen.nl/nieuws/4846-uitnodiging-kick-off-hospitality-challenge-op-7-juni-2021.html - Of meld je direct aan via https://www.toerismevan.nl/hanze-hospitality-challenge/ Mocht ik jullie nog op andere wijze kunnen helpen bij het (weer) opstarten van jullie evenementen, dan kun je altijd even contact opnemen. Ik zie jullie graag digitaal op 7 juni bij de Kick Off van de challenge op 7 juni. Tot dan! Aline Hofstee Evenementencoördinator gemeente Kampen --- --- --- De Hanze Hospitality Challenge wordt uitgevoerd in het kader van het project ‘grensoverschrijdende samenwerking Hanzesteden toen en nu’ met steun van het INTERREG programma van de Europese Unie. De veertien Hanzesteden die in het kader van dit project samenwerken onder aanvoering van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, MarketingOost en Niederhein Tourismus zijn: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Maasbommel, Zutphen, Zwolle, Emmerich-am-Rhein, Kalkar, Wesel en Neuss.  
Lees verder

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media