Kampen is een hartelijke Hanzestad aan het water met een breed palet aan publieksevenementen. Het Evenementen Platform Kampen (EPK) zet zich onder de koepelorganisatie Kampen Partners dagelijks in om de organisatoren van deze evenementen te ondersteunen en zo de profilering van Kampen te versterken.

 

Voor het EPK zijn we per 1 juli 2020 op zoek naar een nieuwe, energieke parttime

 

Evenementencoördinator

 

Functiebeschrijving

Het EPK is op zoek naar een coördinator die zijn of haar sporen heeft verdiend in de organisatie en/of begeleiding van (openbare) evenementen of daarmee vergelijkbare werkzaamheden om het team van Kampen Partners te versterken. Je collega’s zijn onder meer de binnenstadsmanager en de citymarketeer van Kampen en legt verantwoording voor je werk af bij het EPK bestuur.

 

In je dagelijkse werkzaamheden help je als Evenementencoördinator bij het hele proces voor het verkrijgen van een evenementenvergunning. Je adviseert organisatoren (meestal vrijwilligers) en bedrijven. Je bent in dit proces de schakel tussen de diverse belanghebbenden. Je informeert stakeholders, bewaakt afspraken en houdt rekening met regelgeving en de balans tussen levendigheid en leefbaarheid. Dit alles gaat in samenspraak met andere partijen, zoals bijvoorbeeld de Brandweer, Handhaving en Politie.

 

Wij verwachten van jou als evenementencoördinator een actieve bijdrage in de ontwikkeling van de functie, taken, verantwoordelijkheden en werkprocessen van evenementenorganisatoren. Je hebt ervaring met het analyseren en versterken van werkprocessen in vaak complexe omgevingen en bent in staat te anticiperen op onvoorziene ontwikkelingen daarin. Enkele voorbeelden van je werkzaamheden zijn het up to date houden van ons online handboek voor evenementen en het stimuleren van kwaliteitsverbetering en innovatie van bestaande evenementen. Daarnaast: inspelen op ontwikkelingen en trends ten behoeve van kennisdeling. Enige kennis van fondsenwerving en hierbij concrete kansen herkennen is een pré.

 

Taken en vaardigheden

 • Faciliteren en ondersteunen van aanvragen voor evenementenvergunningen van organisatoren (intermediair tussen organisatoren en gemeente/diensten);
 • Ervaring met werken in complexe omgevingen, organisaties en processen;
 • Stimuleren van kwaliteitsverbetering en innovatie, adviezen voor het uitbouwen van bestaande evenementen en het ondersteunen van verbindingen tussen evenementenorganisatoren ;
 • In staat de strategische belangen van de stad/gemeente, andere partijen en Kampen Partners in relatie tot elkaar af te wegen;
 • Analytisch vermogen dat je in staat stelt bijdrages te leveren aan de ontwikkeling en verbetering van organisatorische processen.
 • Bij grotere evenementen aanspreekpunt van evenementenorganisatoren en overheden.

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven zelfstandige collega met een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding. Je hebt tenminste 3 jaar ervaring in het projectmatig begeleiden en organiseren van publieksevenementen of vergelijkbare werkzaamheden.

Verdere functie-eisen:

 • Kennis van de geldende veiligheidsmaatregelen en regelgeving tijdens publieksevenementen;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en complexe processen;
 • Teamspeler met een sterke, eigen persoonlijkheid;
 • Gastvrij, sociaal, flexibel en zelfstandig;
 • Stressbestendig, communicatief vaardig, analytisch en resultaatgericht;
 • Accuraat en in bezit van probleemoplossend vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

De Evenementencoördinator werkt als zelfstandig ondernemer in opdracht van de stichting Kampen Partners. Flexibiliteit ten aanzien van werktijden is vereist; een deel van de werkzaamheden vindt in de avond en/of het weekend plaats.

Procedure

Je wordt hierbij uitgenodigd om een offerte te maken voor een inzet van 250 uur voor het tweede halfjaar van 2020. Als het van beide kanten goed bevalt, maken we graag vergelijkbare afspraken voor 2021 en daarna.

We ontvangen je offerte graag vóór 1 mei 2020 via e-mail: epk@kampenpartners.nl. Na ontvangst zal een gesprek worden gevoerd met minstens twee kandidaten waar de volgende personen bij aanwezig zullen zijn:

 • Gert-Jan Hooisma – Gemeente Kampen, vergunningen
 • Roeland Tameling – Stichting Kampen Partners
 • Coen van Mierlo – Stichting Evenementen Platform Kampen

 

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media