Het Kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus op 21 april aangekondigd het verbod op vergunnings- en meldingsplichtige evenementen te verlengen tot 1 september. Het verbod op samenkomsten is verlengd tot en met 19 mei.

 

Enkele uitzonderingen 

Er zijn wel enkele uitzonderingen op dat verbod op samenkomsten tot en met 19 mei (mits onder de 100 personen is en onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen):

  • Het gaat om een samenkomst die nodig is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties.
  • Het gaat om een wettelijke verplichting, zoals vergaderingen van volksvertegenwoordigers en sommige aandeelhoudersvergaderingen.
  • Religieuze en levensbeschouwelijke bijeenkomsten

Je leest het volledige artikel hier.

 

UPDATE:

In de persconferentie van 19 mei kondigde Minister President Mark Rutte een versoepeling ten aanzien van het verbod op georganiseerde samenkomsten aan per 1 juni.
 
Met ingang van 1 juni geldt:
In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen. Dit maximum is, in tegenstelling tot de eerdere aankondiging, exclusief personeel. Belangrijk is dat de richtlijnen daarbij in acht worden genomen: 1,5 meter afstand tot elkaar, op basis van reservering en na een checkgesprek vooraf (mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis).
 
In enkele gevallen kunnen er meer mensen bij elkaar komen in één binnenruimte (lees, per zaal):

  • Wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raadsvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen, kunnen online plaatsvinden of fysiek als er maximaal 100 personen zijn die 1,5 meter afstand kunnen houden.
  • Samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mogen doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
  • Voor hotels is het toegestaan om alle daar verblijvende gasten in het restaurant te laten eten, ook als dit er meer dan 30 zijn. Ook hier wordt de 1,5 meter gehanteerd, tenzij de gasten tot 1 huishouden behoren.
  • Als er minder dan 30 overnachtende gasten zijn mogen er tot het maximale aantal van 30 ook gasten van buiten het hotel worden toegelaten.

Als de situatie het toelaat zou het aantal bezoekers met ingang van 1 juli verhoogd kunnen worden naar 100.
 
Tot 1 juni geldt nog steeds het volgende:
Samenkomsten zijn en blijven verboden, met enkele uitzonderingen: wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raadsvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen, kunnen plaatsvinden als er maximaal 100 personen zijn die 1,5 meter afstand kunnen houden. Daarnaast mogen samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Ook rouw- en trouwdiensten vormen een uitzondering, hiervoor geldt een maximum van 30 personen.  
 
Let op: alle meld- en vergunningsplichtige evenementen zijn in beginsel nog verboden tot 1 september.

 

Bron: CLC-Vecta / Rijksoverheid

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media