Organisaties van kleinere evenementen kunnen nu subsidie aanvragen voor 2021 bij Provincie Overijssel. De provincie Overijssel opent de subsidieregeling voor bijzondere, kleinere sport- en cultuurevenementen, ondanks de onzekerheid over het doorgaan van de evenementen door corona.

 

Het afgelopen seizoen zijn vanwege corona veel evenementen afgelast. Het bedrag waarvoor een aanvraag kan worden gedaan, is maximaal 10.000 euro. De provincie heeft 135.000 euro beschikbaar voor de subsidieregeling. De provincie wil organisatoren juist in deze moeilijke tijden ondersteunen, en de kans bieden om volgend jaar een evenement te organiseren.

 

Korte termijn

"Dat betekent dat er op korte termijn duidelijkheid moet zijn over de financiering. Het is bijzonder om te zien hoe organisaties – ondanks de tegenslagen van dit jaar – gemotiveerd blijven en zoeken naar mogelijkheden om hun evenement coronaproof door te laten gaan", aldus Van Hijum. De evenementenbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de crisis. "Het zal niet makkelijk zijn, maar met deze regeling ondersteunen we de organisaties en al hun leveranciers om in 2021 door te kunnen", denkt Van Hijum.

 

Coronabestendig

Organisaties moeten in hun aanvraag aangeven hoe zij omgaan met de coronamaatregelen. Op die manier kan de kans dat het evenement doorgaat zoveel mogelijk worden vergroot. Tot 7 december 2020 kunnen organisatoren via deze link een subsidieaanvraag indienen:

https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/bijzondere-kleinere-evenementen-2021-tender/

 

Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Onze Evenementencoördinator Aline Hofstee ondersteunt graag! Zij is te bereiken via nr. 06 12736070 of via e-mail aline@kampenpartners.nl      

Privacy statement

 

Proclaimer

 

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

 

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media